Poplista

Dennis Lloyd - Mad World
1
Dennis Lloyd Mad World
Carla Fernandes - Co, jeśli?
2
Carla Fernandes Co, jeśli?
Enrique Iglesias x Pitbull x IAmChino - Tamo bien
3
Enrique Iglesias x Pitbull x IAmChino Tamo bien

Co było grane?

Elektryczne Gitary - Kiler
00:51
Elektryczne Gitary Kiler
One T & Cool T - The Magic Key
00:55
One T & Cool T The Magic Key
Igor Herbut - Wkręceni - nie ufaj mi
01:04
Igor Herbut Wkręceni - nie ufaj mi

Sernik z truskawkami w 20 minut? Oto sposób Gordona Ramsaya

Gordon Ramsay, znany na całym świecie szef kuchni, podzielił się swoim przepisem na „oszukany” sernik z truskawkami, który można przygotować w zaledwie 20 minut, bez konieczności oczekiwania, aż deser stężeje w lodówce. W swojej książce kucharskiej „Quick and Delicious”, Ramsay ujawnia, jak szybko przygotować ten klasyczny deser, omijając długotrwały proces chłodzenia.
fot. Shutterstock

Gordon Ramsay wyjaśnia: „Każdy uwielbia sernik, ale pieczenie spodu i chłodzenie masy serowej sprawiają, że nie jest to najszybszy deser do przygotowania”. Słynny kucharz zapewnia jednocześnie, że jego wersja zawiera wszystkie elementy tradycyjnego sernika, ale nie wymaga zbędnego oczekiwania.

Sekretne techniki szefa kuchni

Innowacyjna metoda przygotowania sernika „do góry nogami” znacząco skraca czas przygotowania, dostarczając pysznego deseru o karmelowym posmaku. Co więcej, Ramsay oferuje prostą, ale skuteczną technikę dekoracji ciasta: macerowanie truskawek.

Gordon radzi:

Macerowanie truskawek, polegające na posypaniu ich cukrem i odstawieniu na bok, to genialna sztuczka kucharska, która pozwala uwypuklić słodycz owoców; zajmuje to sekundy, ale rezultaty są niesamowite.

Przepis na szybki sernik

Aby przygotować macerowane truskawki potrzebujesz połączyć je z cukrem w misce (możesz do nich dodać odrobinę białego wina), dokładnie wymieszać, przykryć folią spożywczą i odstawić na 15 do 20 minut.

Aby przygotować sernik, wystarczy:

  • zmiksować serek śmietankowy typu cream cheese z cukrem pudrem,
  • dodać sok z cytryny i nasiona z połowy laski wanilii,
  • wymieszać na gładką masę.

Następnie ubić śmietanę z wysoką zawartością tłuszczu i delikatnie wymieszać ją z masą serową. Napełnić nią kokilki lub inne małe naczynia i wstaw do lodówki.

Biszkopty pokrusz w mikserze lub, jeśli nie masz miksera, w torebce foliowej, rozbijając je wałkiem. Następnie, na patelni o nieprzywierającej powierzchni, skarmelizuj cukier, dodaj masło i pokruszone biszkopty, mieszając, aż pokryją się karmelem. Po wystudzeniu posyp nimi sernik.

źródło: mirror.co.uk

Czytaj dalej:
Polecamy

Więcej z kategorii: Styl życia

Najchętniej czytane