Poplista

Maciej Skiba - Chcę Ciebie częściej
1
Maciej Skiba Chcę Ciebie częściej
Enrique Iglesias x Pitbull x IAmChino - Tamo bien
2
Enrique Iglesias x Pitbull x IAmChino Tamo bien
Dawid Podsiadło i Kaśka Sochacka - samoloty
3
Dawid Podsiadło i Kaśka Sochacka samoloty

Co było grane?

C-BooL / Giang Pham - DJ Is Your Second Name
07:38
C-BooL / Giang Pham DJ Is Your Second Name
Shouse - Call My Name
07:42
Shouse Call My Name
Don Omar - Danza Kuduro
07:45
Don Omar Danza Kuduro

Tak Magda Gessler robi sałatkę jarzynową. Rezygnuje z jednego składnika!

Magda Gessler to prawdziwy autorytet, jeśli chodzi o kulinaria. Kobieta od wielu lat zmienia polską gastronomię w programie „Kuchenne rewolucje”, jest także właścicielką restauracji. Eskpertka przyznała, że nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez sałatki jarzynowej. W jej wersji nie ma jednak pewnego składnika.
Magda Gessler, fot. East News

Klasyczna sałatka jarzynowa przygotowywana jest z gotowanej marchewki, pietruszki, ogórków kiszonych, zielonego groszku oraz jajek. Często dodaje się do niej również ziemniaki, a wszystkie składniki łączy się z majonezem. Nierzadko wzbogacamy ją także o cebulę i posypujemy świeżą natką pietruszki. W rezultacie otrzymujemy proste, pożywne i zdrowe danie. Słynna restauratorka i gospodyni formatu „Kuchenne rewolucje”, ma jednak swoją wersję tego popularnego dania!

Sałatka jarzynowa wg. Magdy Gessler

Zdaniem celebrytki sałatka jarzynowa będzie znacznie smaczniejsza, jeśli nie dodamy do niej cebuli. Warzywo to ma bardzo intensywny smak, a także aromat, więc może za mocno dominować nad innymi elementami. Zamiast tego składnika, ekspertka proponuje wykorzystanie ziemniaków śląskich, które „nie są mączyste, a są kleiste”.

Dla mnie nie ma wielkanocnego stołu bez sałatki jarzynowej. Pyszna tradycyjna z dodatkiem marynowanych grzybków i doprawiona musztardą. Taka jak dawniej – zapewnia Gessler.

Restauratorka podzieliła się też wskazówką dotyczącą używania groszku. Według niej lepiej wybierać produkt z puszki, a nie mrożonkę.

Groszek powinien być o bardzo miękkiej skórce. Wolę z puszki niż ten mrożony, bo ten mrożony jest zawsze twardszy, mimo że jest bardziej zielony – wyjaśnia.

Czytaj dalej:
Polecamy