Wielkanoc 2025. Ceny cateringu Magdy Gessler
Osoby, które z jakichś powodów nie mogą lub nie chcą samodzielnie przyrządzić potraw i wypieków na wielkanocny stół, mogą skorzystać z ofert cateringów restauracji. Wśród lokali, który oferują taką usługę jest również „U Fukiera”, którego właścicielką jest Magda Gessler. Co roku pojawia się jednak sporo kontrowersji dotyczących kwot, jakie trzeba zapłacić za poszczególne potrawy bądź wypieki. Znana restauratorka wielokrotnie tłumaczyła, że za wyższymi cenami idzie wysoka jakość nie tylko potraw, ale i składników, jakie zostały użyte do ich przygotowania. Dodawała przy tym, że nikogo nie zmusza do zamawiania jej cateringu, a na rynku jest tak wiele ofert, że każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie.
Wielkanoc 2025. Tyle kosztuje catering Gessler
Jak w 2025 roku prezentują się ceny cateringu wielkanocnego u Gessler? Nie należą one do najniższych. Przykładowo za 300 g sałatki jarzynowej trzeba zapłacić 43 zł, a jedna połówka jajka faszerowanego kosztuje 7,60 zł lub 8,20 zł – jeśli decydujemy się na wersję z szynką. Ceny pozostałych propozycji wyglądają następująco:
- barszcz biały na zakwasie (900 ml) – 69 zł,
- żur na prawdziwkach (900 ml) – 78 zł,
- baba drożdżowa z bakaliami (1,2 kg) - 88 zł,
- mazurek różany - 76 zł,
- mazurek kajmakowy z prażonymi orzechami - 73 zł,
- pasta z wiejskich jaj z młodym szczypiorem (200 g) - 35 zł,
- sałatka jarzynowa tradycyjna z grzybkami marynowanymi (300 g) – 43 zł,
- schab marynowany w liściach laurowych, wędzony (0,5 kg) - 47,50 zł,
- sos tatarski wyborny z grzybami (200g) – 39 zł,
- jaja faszerowane polskie, wiejskie z pieczarkami i koprem (5 połówek) – 38 zł,
- jaja nadziewane wiejską, polską szynką (5 połówek) - 41 zł,
- biała kiełbasa cielęco-wieprzowa, parzona (0,5 kg) - 39,50 zł,
- boczek wędzony, parzony 0,5 kg - 39,50 zł,
- kaczka pieczona w całości po polsku z antonówką - 193 zł,
- kiełbasa wiejska z jałowcem, wędzona (0,5 kg) - 37,50 zł,
- schab marynowany w liściach laurowych, wędzony (0,5 kg) - 47,50 zł.