Poplista

Enrique Iglesias x Pitbull x IAmChino - Tamo bien
1
Enrique Iglesias x Pitbull x IAmChino Tamo bien
David Guetta & Sia - Beautiful People
2
David Guetta & Sia Beautiful People
Babie Lato, Margaret, Sara James, Zalia - Co za noc (BABIE LATO, Santander Letnie Brzmienia)
3
Babie Lato, Margaret, Sara James, Zalia Co za noc (BABIE LATO, Santander Letnie Brzmienia)

Co było grane?

FAKTY RMF FM -
08:00
FAKTY RMF FM
The Police - Every Breath You Take
08:05
The Police Every Breath You Take
Luna - A może
08:09
Luna A może

Ten deser z rabarbaru to mój hit. Nie ma prostszego przepisu

Trwa sezon na rabarbar, z którego da się przygotować wiele pyszności. Jednym z błyskawicznych, a jednocześnie przepysznych deserów, jest rabarbar pod kruszonką. Sprawdzonym przepisem podzieliła się Ania Starmach.
Przepis na deser z rabarbaru, fot. Shutterstock

Rabarbar pod kruszonką według Ani Starmach

Nadzienie

  • 800 g rabarbaru
  • 150 g cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • szczypta cynamonu

Kruszonka

  • 150 g mąki
  • 100 g masła
  • 70 g cukru
  • 50 g mielonych migdałów (możesz zamienić na orzechy włoskie)

Przepis na deser z rabarbaru według Ani Starmach

Nadzienie: Rabarbar dokładnie umyj, odkrój zgrubiałe końcówki i liście, te nie będą ci już potrzebne. Rabarbar pokrój w cienkie plastry, przełóż go na patelnię lub do rondla. Dodaj cukier, cynamon, cukier waniliowy. Smaż przez około 7–10 minut, aż kawałki rabarbaru „rozpadną się”.

Kruszonka: Wszystkie składniki kruszonki wymieszaj, powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Rabarbar przełóż do żaroodpornej formy o wymiarach 16x16 cm, posyp go kruszonką. Piecz około 30–35 minut w temperaturze 180 stopni.

Czytaj dalej:
Polecamy

Więcej z kategorii: Hot news

Najchętniej czytane